همه چی تمام

مرجعی متفاوت با مطالب گوناگون

همه چی تمام

مرجعی متفاوت با مطالب گوناگون

چطور دهان‌شویه خانگی درست کنیم؟

استفاده از دهانشویه برای مبارزه با بوی بد دهان،مقابله با پوسیدگی دندان،جلوگیری از خونریزی لثه و همینطور از بین بردن باکتری های دهان و دندان استفاده می شود.شما می توانید به جای صرف هزینه های زیاد برای تهیه دهانشویه های شیمیایی، خودتان در منزل دهانشویه خانگی تهیه کنید.مزیت این دهانشویه ها هم طبیعی بودن آن ها و هم مقرون به صرفه بودن آنها می باشد.همراه ما باشید تا تهیه انواع دهانشویه خانگی به وسیله موادطبیعی را یاد بگیرید.

  

دهانشویه خانگی
لیمو دهان را تازه می‌کند و باکتری های دهان را از بین می‌برد. علاوه بر آن خاصیت سفیدکننده دارد. دهان‌شویه ها معمولاً با طعم تند نعناع تهیه می‌شود. همچنین، بیشتر دهان‌شویه های موجود در بازار شامل رنگ‌های مصنوعی، طعم‌دهنده و مواد شیمیایی است که برای بدن مفید نیست. بنابراین بهتر است از دهان‌شویه ای استفاده کنید که با مواد طبیعی درست‌شده باشد و به‌طور کامل دهان را تمیز کند.

مواد استفاده‌شده برای تهیه این دهان‌شویه در منزل یافت می‌شود:

عسل: این ماده دارای خواص متعددضد باکتری است که به‌جای تغذیه کردن باکتری‌ها آن‌ها را از بین می‌برد. سعی کنید از عسل طبیعی استفاده کنید.

دارچین: یک ادویه معجزه گر به‌حساب می‌آید که با از بین بردن باکتری‌ها بوی دهان را کاملاً از بین می‌برد.نتایج بررسی ها نشان می دهد افرادی که آدامس با طعم دارچین می‌جوند، نسبت به افرادی که آدامس نعناع می‌جوند با ۵۰ درصد کاهش باکتری دهان روبه‌رو هستند.

آب‌لیمو: لیمو دهان را تازه می‌کند و باکتری های دهان را از بین می‌برد. علاوه بر آن خاصیت سفیدکننده دارد.اما ازآن جا ‌که اسید آن می‌تواند به مینایِ دندان ضرر برساند، در مصرف آن احتیاط شود.


دهانشویه طبیعی
برای تهیه این دهان‌شویه به این مواد نیاز است :

آب ۲ عدد لیمو ی تازه

نصف قاشق غذاخوری پودر دارچین

یک قاشق مرباخوری جوش‌شیرین

نصف قاشق مرباخوری عسل

یک فنجان آب گرم برای ذوب کردن عسل

تمامی مواد را در یک شیشه بریزید و خوب باهم مخلوط‌کنید.

هر بار۲- ۱ قاشق غذاخوری آن را غرغره کنید.استفاده بیش از یک یا دو بار در روز توصیه نمی‌شود زیرا لیمو خاصیت اسیدی دارد و برای مینایِ دندان مضر است.

بد نیست طرز تهیه سایر دهانشویه خانگی طبیعی را بدانید
دهانشویه جوش شیرین

جوش شیرین ماده ای عالی برای رفع بوی بد دهان و از بین بردن باکتری های موجود در آن است و طبیعت قلیایی آن سبب افزایش بزاق دهان می ‎شود که این امر به کاهش خاصیت اسیدی ایجاد شده توسط باکتری های خوراکی ناشی از مصرف نوشابه و کافئین کمک می ‎کند.

مواد لازم:

۱ قاشق چای خوری جوش شیرین یا بی کربنات سدیم ½ لیوان آب گرم

طرز تهیه :

نصف قاشق چای خوری نمک طعام و جوش شیرین را به نصف لیوان آب گرم اضافه کنید و قبل و یا بعد از مسواک زدن، دهان خود را به وسیله دهانشویه خانگی خود شستشو دهید.

این جوش شیرین را ۳ الی ۴ بار در روز تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.

۲. دهانشویه نمک

شستشوی دهان با آب نمک به اندازه سایر دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین موثر است و این امر سبب کاهش جرم دندان ها و باکتری های خوراکی موجود در آن می ‎شود.

مواد لازم :

½ قاشق چای خوری نمک طعام ½ لیوان آب گرم

طرز تهیه :

مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را به خوبی با آن شستشو دهید.

این دهانشویه را ۲ الی ۳ بار در روز تهیه و بعد از مصرف هر وعده غذایی مصرف کنید.

۳. دهانشویه آلوئه ورا

شستشو دهان با آلوئه ورا در کاهش شاخص های پریودنتال موثر است. آلوئه ورا همچنین سبب کاهش خونریزی لثه و جرم دندان ها نیز می ‎شود.

مواد لازم :

½ فنجان آب آلوئه ورا ½ فنجان آب مقطر ۱ قاشق چای خوری جوش شیرین

طرز تهیه دهانشویه خانگی آلوئه ورا
مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را با آن شستشو دهید.

این دهانشویه را روزانه ۳-۴ بار تهیه و مورد استفاده قرار دهید.

 

دهانشویه های حاوی روغن های گیاهی

۱. دهانشویه روغن نارگیل

روغن نارگیل نه تنها برای بهداشت دهان و دندان مفید است ، بلکه یک راهکار عالی برای سم زدایی آن نیز می ‎باشد و این امر سبب کاهش بروز جرم در دندان ها نیز خواهد شد.

مواد لازم :

۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل

طرز تهیه :

روغن نارگیل را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در دهان خود بچرخانید و سپس دهان تان را شستشو دهید.

این دهانشویه را روزی یکبار تهیه و قبل از مسواک زدن دندان های خود مورد استفاده قرار دهید.


۲. دهانشویه نعناع

دهانشویه روغن نعنا در مبارزه با بوی بد دهان بسیار موثر است.

مواد لازم :

۲-۳ قطره روغن اسانس نعناع ۱ فنجان آب مقطر

طرز تهیه :

مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و دهان خود را با آن شستشو دهید.

این دهانشویه را روازنه ۲-۳ بار تهیه و مورد استفاده قرار دهید.

۳. دهانشویه روغن دارچین

روغن دارچین دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده و در درمان پوسیدگی دندان ها ناشی از باکتری های دهان موثر است.

مواد لازم:

۲-۳ قطره روغن دارچین ۱ فنجان آب مقطر

طرز تهیه:

مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را با آن شستشو دهید.

این دهانشویه را روزانه ۲-۳ مرتبه تهیه و مورد استفاده قرار دهید

. دهانشویه روغن درخت چای

ماهیت ضد التهابی این روغن در کاهش علائم خونریزی و التهابات لثه ای موثر است.

مواد لازم:

۱-۲ قطره روغن درخت چای ½ فنجان آب مقطر

طرز تهیه دهانشویه روغن درخت چای
مواد را با هم مخلوط کرده و دهان خود را با استفاده از آن شستشو دهید.

این دهانشویه را روازنه ۲-۳ بار در روز تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.

با استفاده از این دستورالعمل ها دیگر دلیلی برای نگرانی برای بهداشت دهان و دندانتان وجود نخواهد داشت . از این دستورالعمل ها استفاده کنید و از فواید آن در سلامت دهان و دندانتان لذت ببرید.

دهانشویه خانگی عسل و دارچین مخصوص رفع بوی بد دهان

یکی از اصلی ترین مشکلات اکثر افراد بوی بد و نامطبوع دهان است که گاهی حتی با استفاده از خمیر دندان و دهانشویه نیز برطرف نمیشود ، بد نیست دهانشویه ی خانگی و طبیعی که در ادامه بخش سلامت دهان و دندان نمناک معرفی می کنیم را امتحان کنید.

مواد لازم:

یک و نیم قاشق چای خوری عسل آب دو عدد لیمو ½ قاشق غذاخوری دارچین پودر شده یک پیمانه آب ولرم ½ قاشق چایخوری جوش شیرین

طرز تهیه:

مواد اولیه را به خوبی باهم مخلوط کنید تا دهانشویه ی شما به سادگی آماده شود. مقداری از آن را به صورت کامل غرغره کنید تا بوی نامطبوع دهان شما رفع شود.

تهیه انواع دهانشویه خانگی و طبیعی
– برای کاهش جرم های دندان و جلوگیری از پوسیدگی دندان می توانید چهار قاشق چای خوری جوش شیرین ، یک چهارم قاشق چای خوری نمک دریایی ، سه قطره عصاره گریپ فروت و یک قطره اسانس سیر را در یک فنجان آب مقطر یا آب معدنی جوشیده بریزید و هم بزنید تا دهان شویه شما آماده گردد.

– یک فنجان آب را جوشانده و بعد چند شاخه از گیاهان تازه یا خشک را حدود ۲۰ دقیقه در آن بگذارید تا عطر و عصاره آن ها را بگیرد.

– شما میتوانید دمنوش مریم گلی یا دمنوش رازیانه را به عنوان دهانشویه استفاده کنید.

– یک فنجان آب را جوشانده و در یک ظرف دردار بریزید. دو قاشق غذا خوری نعناع و دو قاشق غذا خوری اسطوخودوس درآن بریزید. در ظرف را ببندید و صبر کنید تا ۳۰ الی ۴۰ دقیقه دم بکشد. بعد آن را از صافی رد کنید.

– دو قاشق چای خوری برگ نعناع، ۵/۱ قاشق چای خوری رزماری و ۵/۱ قاشق چای خوری دانه بادیان را در ۵/۴ فنجان آب جوش ریخته و حدود نیم ساعت دم بکشد. پس از سرد شدن می توان از آن استفاده کرد.

– برای تمیز کردن محیط دهانی ، میتوانید از محلول آب و سرکه سیب استفاده کنید. مقدار آب حداقل سه برابر سرکه سیب باشد.

– برای درمان زخم های کوچک دهانی دو قسمت آب اکسیژنه را با یک قسمت آب معدنی مخلوط کند و در دهانتان بریزید.

– برای درمان زخم و رفع خونریزی لثه ، نصف فنجان آب و چند قطره عصاره گریپ فروت را با هم مخلوط کنید. اگر دوست داشتید میتوانید اسانس سیر را هم به آن بیافزایید.

محلول آب نمک یک محلول خانگی عالی برای شستشوی دهان
– یکی دیگر از بهترین دهانشویه های خانگی محلول آب نمک است که در قدیم الایام استفاده می شده است. شما باید آن را دهان ریخته و بعد از چند دقیقه خارج کنید.

– مخلوط نمک و زنجبیل با نصف لیوان آب و حدود یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده را بجوشانید. وقتیکه جوشید یک قاشق نمک به آن اضافه کنید. حالا صبر کنید تا خنک شود.

– شستشوی دهان با چای به مدت ۳۰ ثانیه، دو بار در روز می تواند سبب از بین رفتن پلاک های دندانی و کاهش التهاب و عفونت لثه شود.

– شاید یکی از بهترین دهانشویه های طبیعی، دهانشویه گلاب و سرکه باشد. برای تهیه آن باید گلاب و سرکه را با نسبت پنج به یک با هم مخلوط کرده و روزی ۳-۲ بار به عنوان دهانشویه استفاده می کنید.

– دو فنجان آب را بجوشانید. بعد دو حبه سیر و یک هشتم چای خوری پودر دارچین را به آن اضافه کرده و صبر کنید تا آب سرد شود. حالا میتوانید آن را از صافی رد کرده و در یک شیشه در بسته نگه دارید. روزی یک قاشق غذا خوری از این دهان شویه را به مدت ۲۰ الی ۳۰ ثانیه در دهان بگردانید و خالی کنید.این دهانشوویه خاصیت آنتی باکتریال و ضد التهاب دارد و برای رفع مشکلات لثه مفید است.

– همچنین برای خوشبو کردن دهان میتوانید دو قطره اسانس نعناع ، دو قطره روغن درخت چای و نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را در ۸۰ میلی لیتر آب جوشیده سرد شده بریزید.

 

منبع: alomatab

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.