کتلت از غذاهای ایرانی خیلی ساده و خوشمزه است که تقریباً همه آن را دوست دارند. گرچه انواع دیگری از کتلت هم داریم که قبلاً تعدادی از آنها آموزش داده شده اند، رایج ترین نوع آن با گوشت چرخکرده، پیاز و سیب زمینی تهیه میشود. حتماً شما هم متوجه شده اید که طعم کتلت هر آشپزی کمی تفاوت دارد و بعضی خوشمزه تر و به اصطلاح خوش خوراکتر هستند. دلیل آن هم استفاده از مواد جانبی و ادویه های مناسب و رعایت ترفندهای ساده ای است که به خوشمزه تر شدن غذا کمک میکنند.
مواد لازم برای تهیه این کتلت ترد و خوشمزه عبارتند از: گوشت چرخکرده، سیب زمینی، پیاز، پودر سوخاری، پودر سیر، پودر پیاز، زردچوبه و نمک. کالری کتلت و ارزش غذایی آن بستگی به مواد استفاده شده در آن دارد. در اینجا جدول کالری و ارزش غذایی بر اساس مواد ذکر شده به علاوه سه قاشق روغن زیتون برای سرخ کردن محاسبه شده استکتلت خوشمزه. توجه کنید که کالری روغن آفتابگردان از روغن زیتون بیشتر نیست. بلکه فقط چربی روغن زیتون از نوع سالم تری است.
ابتدا پیاز را رنده درشت کنید.
سپس سیب زمینی را رنده ریز کنید.
گوشت و پیاز و سیب زمینی و تخم مرغ و ادویه و زردچوبه و نمک و فلفل رو مخلوط کنید.
با دست خوب ورز دهید تا مواد منسجم شوند.
بهتر است نیم ساعت مایه کتلت را داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
سپس روغن را در تابه روی شعله متوسط خوب داغ کنید. و پس از آن حرارت را کم کنید.
از مایه کتلت مقداری بردارید و در دستتان به فرم دلخواه که معمولا برای کتلت به صورت بیضی کشیده ست در بیاورید.
زمانی که روغن داغ شد آرام کتلت را داخل روغن سُر دهید.
تمامی کتلت ها را به همین ترتیب در تابه بگذارید.
وقتی یک سمت کاملا سرخ و قهوه ای شد برگردانید تا سمت دیگر کتلت نیز سرخ شود.
توجه کنید که حرارت گاز ملایم باشد تا کتلتها مغز پخت شوند.
کتلتها را کلفت نگیرید تا خوب پخته شوند.
با گوجه و خیارشور نوش جان کنید.
سیب زمینی را میتوانید هم به صورت خام و هم پخته استفاده کنید.
کتلتها رو بعد از سرخ شدن روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
هنگام سرخ کردن، شعله را ملایم کنید تا کتلتها علاوه بر سرخ شدن مغزپخت شوند.
source : namnak