مواد لازم برای تهیه خمیر پای
آرد 2 فنجان
نمک 1 قاشق چایخوری
آب سرد 5 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
شیر به مقدار لازم برای روی پای سیب
مواد لازم برای داخل پای سیب
شکر 1/3 فنجان
شکر قهوه ای 1/3 فنجان
نمک 1/4 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
جوز (هندی ) 1قاشق چایخوری
آرد 3 قاشق غذاخوری
سیب متوسط پوست کنده و خرد شده 6 الی 8 عدد
ابتدا باید سیب ها را پس از شسته شدن پوست گرفته و به صورت پرتقالی قاچ کنید .سپس به همراه یک قاشق شکر ، مقداری دارچین و ته استکان آب با حرارت ملایم بپزید.
در مرحله بعد زرده را از سفیده تخم مرغ جدا کنید و سفیده را با هم زن برقی انقدر هم بزنید تا سبک شود و پف کند.
در ظرف دیگری هم زرده تخم مرغ را با وانیل و شکر هم میزنیم تا کرم رنگ شوند .بعد کره و شیر را هم اضافه میکنیم و هم میزنیم .آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط میکنیم و 2 بار از الک رد میکنیم و کم کم به مواد زرده مخلوط میکنیم . در انتها هم سفیده را با زرده مخلوط میکنیم و برای اینکه پفش نخوابد با لیسک به صورت دورانی آن را هم بزنید .
سیب های سرد شده را از شهد بیرون میاوریم .
کف قالب مورد نظر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و سیب های پخته شده را روی آن میچینیم مواد کیک را روی سیب ها میریزیم .و قالب را در فری که از قبل با دمای 175 درجه سانتی گراد گرم شده به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت که البته به دمای حرارت فر بستگی دارد قرار میدهیم . هیچ گاه تا قبل از نیم ساعت پخت کیک در فر را باز نکنید چون باعث خوابیدن پف آن میشود. کیک آماده شده را پس از کمی سرد شدن از قالب بیرون بیاورید و با پودر قند و دارچین تزیین کنید.
طرز تهیه پای سیب می توانید به جای رنده کردن سیب، آن ها را به صورت ورقه های نازک خرد کرده و با دارچین و شکر مخلوط کنید. برای زیبا تر شدن پای سیب خمیر دوم را به صورت نوارهای 2 سانتی برش زده، و به صورت شطرنجی بر روی مخلوط سیب و دارچین بچینید و لبه های خمیر را به قالب بچسبانید و اضافات خمیر را بگیرید.
منبع : jarchi.over